CONCURS „LECŢII CU NICHITA” 2014 PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 09 January 2011 19:09

 


 

Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, Ploieşti, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, vă invită să participaţi la manifestările prilejuite de Festivalul Nichita Stănescu, ediţia a XXVI-a.


Manifestarea va avea loc vineri, 28 martie 2014, după următorul program :
· Ora 14.00 Festivitatea de premiere a  câştigătorilor Concursului Internaţional “Lecţiicu Nichita”, Ediţia a IV-a, martie 2014 (Amfiteatrul Nichita Stanescu, parter-CNNS)

·       Ora 14.15 – “Întâlnire cu diamante”. Dialog neconvenţional cu scriitorul Mircea Cărtărescu

Premii Lectii cu Nichita


Premii - SECTIUNEA FILM

Lista filmelor selectate pentru SECTIUNEA FILM 

 


 

ANUNŢ

Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, Ploieşti organizează sâmbătă, 22 martie 2014, Concursul Internaţional „Lecţii cu Nichita”, ediţia a IV-a, secţiunea traducere.

Participanţii la concurs se vor prezenta la sediul Colegiului începând cu ora 9.15, având asupra lor carnet/ legitimaţie de elev şi Cartea de identitate/ Certificatul de naştere. Dicţionarele român-englez, român-francez sunt acceptate, dar nu sunt permise telefoanele mobile, tabletele sau orice alt dispozitiv electronic.

Concursul va începe la ora 10.00, participanţii vor fi prezenţi în sală cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei (9.45).

În tabelele alăturate se regăsesc toţi participanţii la concurs.

Tabel candidati


SUCCES!

 


 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

Colegiul National „Nichita Stanescu” Ploiesti organizeaza in perioada 15 februarie – 31 martie 2014 Concursul International „Lectii cu Nichita”. Ajuns la a IV-a editie, concursul se desfasoara pe patru sectiuni, traducere (engleza si franceza), fotografie, desen si scurt metraj. La concurs sunt invitati sa participe elevi din clasele gimnaziale si liceale. Termenul de inscriere este 15 martie 2014.

Concursul este parte din Festivalul International de Poezie „Nichita Stanescu” si are ca parteneri Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Muzeul Memorial „Nichita Stanescu”, Muzeul Judetean de Arta Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Centrul Judetean de Cultura Prahova, Alianta Franceza Ploiesti, Foto Club Ploieşti. Sectiunea traducere are loc sambata, 22 martie 2014, la sediu colegiului.

Premiile acordate sunt oferite de Primaria Municipiului Ploiesti.


 

CONCURSUL INTERNAŢIONAL „LECŢII CU NICHITA” - EDIŢIA a IV-a  (Afis Consurs)

martie, 2014

Concurs internaţional, realizat în scopul descoperirii şi familiarizării elevilor cu universul gândirii lui Nichita Stănescu, dar şi a talentelor în domeniul artistic-literar şi de stimulare a dezvoltării competenţelor digitale şi lingvistice, prin valorizarea potenţialului tinerilor în competiţie deschisă şi directă cu elevi de gimnaziu  şi liceu, la nivel internaţional.

 

Organizator: Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, Ploieşti

 

Finanţator: Primăria Municipiului Ploieşti

Argument:

Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti are ca scop instruirea elevilor în conformitate cu exigenţele societăţii actuale, cu cerinţele de comunicare contemporane, cu competenţele necesare (lingvistice, artistice, digitale). Şcoala noastră este adânc ancorată în manifestările  tradiţionale dedicate poetului Nichita Stănescu desfăşurate în municipiul Ploieşti, una dintre ele fiind Festivalul Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”. Prima ediţie a concursului a prezentat un interes deosebit pentru cei peste 250 de participanţi din 5 judeţene (Buzău, Suceava, Maramureş, Galaţi, Prahova), motiv pentru care Concursul Internaţional „Lecţii cu Nichita” se va desfăşura pe aceeaşi structură: 4 secţiuni (traducere şi interpretare, desene, fotografii, grafică). Prin acest concurs urmărim sporirea competenţelor de exprimare culturală, lingvistice, digitale şi întărirea parteneriatelor şcolare naţionale şi internaţionale, prin promovarea valorilor naţionale. Începând cu ediţia a II-a, în urma protocoalelor de colaborare încheiate cu unităţi de învăţământ din 6 ţări şi 16 judeţe, concursul a dobândit o dimensiune internaţională, familiarizând elevii din mediul preuniversitar cu universul şi opera poetului Nichita Stănescu, dându-le posibilitatea de a comunica în afara graniţelor ţării, realizându-se astfel schimbul intercultural între tineri din spaţiul european.

Scopul:

Proiectul îşi propune stimularea potenţialului artistic-creativ al elevilor prin participarea la o competiţie deschisă în care vârsta şi zona geografică să nu fie piedici în calea exprimării şi evaluării talentului.

Obiectivele specifice ale proiectului:

O1: Să stimulăm cunoaşterea operei lui Nichita Stănescu printr-o abordare modernă (traduceri, creaţii artistice, digitale);

O2: Să încurajăm dezvoltarea competenţelor de comunicare, lingvistice şi digitale ale tinerilor;

O3: Să creăm elevilor situaţii concrete de valorizare a cunoştinţelor şi aptitudinilor artistice;

O4: Să pregătim elevii pentru situaţiile concurenţiale cu care vor veni în contact mai târziu.

Grupul ţintă:

300 de elevi din clasele V-XII, din unităţile de învăţământ din România din circuitul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, din mediul urban şi cel rural şi din ţările participante (Letonia, Macedonia, Grecia, Polonia, Republica Moldova, Turcia).

 

Condiţii de participare: La toate cele patru secţiuni ale concursului pot participa elevi din clasele V - XII din unităţile de învăţământ preuniversitar din România, Macedonia, Polonia, Grecia, Turcia, Letonia, Republica Moldova şi alte ţări.

La toate cele patru secţiuni ale concursului pot participa elevi din clasele V - XII din unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi străinătate. Participanţii din ţară vor achita o taxă de 20 de lei, prin mandat poştal la adresa Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti, pe numele Barbu Corina, cu menţiunea pt. Concursul Internaţional „Lecţii cu Nichita”, precizând secţiunea la care participă.

Lucrările sunt protejate de către Legea dreptului de autor şi aparţin realizatorilor; orice reproducere de către organizatori se va face numai folosind numele autorului şi numai conform prezentului regulament. Organizatorii îşi declină orice responsabilitate în privinţa originalităţii lucrărilor, acestea fiind asumate de participanţi.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs realizate de acesta să poată fi folosite de către Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti, cu menţionarea numelui autorului, în scopul promovării concursului şi a realizării de materiale publicitare aferente concursului. Depunerea formularului reprezintă consimţământul autorilor şi titularilor de drepturi de proprietate intelectuală cu privire la aceasta formă de utilizare, nelimitată în timp.

Organizatorii vor considera în mod automat că trimiterea unei lucrări şi completarea formularului reprezintă înscrierea în concurs şi atestă că acesta este de acord cu regulamentul concursului

 

Secţiuni:

TRADUCERE – maxim trei poezii în una din limbile franceză sau engleză.

FOTOGRAFIE – maxim trei fotografii

DESEN – maxim trei desene

FILM - SCURT METRAJ -  5 minute

Premiile acordate

Se vor acorda câte 1 premiu I, 1 premiu II, 1 premiu III şi 3 menţiuni pentru următoarele secţiuni:

Gimnaziu:

-          desen

-          fotografie

Liceu:

-          desen

-          fotografie

-          film

 

Traducere:

-          traducere - limba franceză juniori (clasele VIII-X)

-          traducere - limba franceză seniori (clasele XI-XII)

-          traducere - limba engleză juniori (clasele VIII-X)

-          traducere - limba engleză seniori (clasele XI-XII)

Membrii juriului:

-          prof. Cristina Petre, inspector pentru educaţia permanentă ISJ Prahova

-          prof.dr. Maria Cristina Marian-Ionescu, inspector de specialitate ISJ Prahova

-          prof.drd. Mihai Morar, inspector de specialitate ISJ Prahova

-          prof.univ.dr. Steluţa Coculescu, preşedinte Alianţa Franceză Ploieşti

-          prof. Carmen Gueff, muzeograf Muzeul Memorial Nichita Stănescu Ploieşti

-          Adrian Paraschivescu, preşedinte Foto Club Ploieşti

-          Sorin Petculescu, vicepreşedinte Foto Club Ploieşti

-          Mihai Vasile, regizor, Teatrul Echinox Ploieşti

-          Valter Paraschivescu, membru Uniunea Artiştilor Plastici Prahova

 

Parteneri:

1.  Instituţii publice

-          Primăria Municipiului Ploieşti

-          Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

-          Muzeul Memorial „Nichita Stănescu”  Ploieşti

-          Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus"

-          Alianţa Franceză Ploieşti

-          Foto Club Ploieşti

-          Centrul de Cultură Prahova

-          Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu Ploieşti „ATEENS

 

 1. 2. Unităţi de învăţământ din străinătate:

-          Gimnazjum nr 2 Pińczowie, Poland

-          OOU Kiril i Metodij, Prilep, Macedonia

-          OU Pere Toshev, Dolneni, Macedonia

-          Liceul Teoretic “Gh. Asachi” Chişinău, Moldova

-          Yunus Emre İlköğretim Okulu, Turcia

-          Jaunjelgava Secondary School, Letonia

-          Gymnasio of Zacharo, Grecia

 

Sponsor: S.C. CADRA PREST S.R.L.

 

Data de trimitere:

Înscrierile vor avea loc în perioada 15.02.- 15.03.2014. Data ultimă de trimitere a lucrărilor este 20.03.2014. Nu vor fi acceptate lucrările ce vor depăşi această dată. Organizatorii îşi rezervă dreptul de prelungire sau modificare a datelor de concurs anunţând în prealabil acest lucru.

Politica de confidenţialitate:

Datele personale şi de contact ale participanţilor sunt strict confidenţiale. Detaliile participanţilor pot fi folosite doar pentru funcţionarea normală a concursului.

Adresa pentru expedierea lucrărilor:

Colegiul Naţional “Nichita Stănescu” Ploieşti.Concurs Internaţional LECŢII CU NICHITA”, Str. Nalbei, nr. 3 , 100085  Ploieşti, Judeţul Prahova

Coordonatori proiect: prof. Argeşanu Carmen, director

prof. Ioana Totolici, director adjunct, Ploieşti

prof. Corina Barbu, profesor de limba română

Organizatori:

o Iulian Bădescu, Primarul Municipiului Ploieşti

o Liliana Iliescu, consilier Primaria Municipiului Ploiesti

o Steluta Dănilă, consilier Primaria Municipiului Ploiesti

o prof. Iuliana Boca, responsabil catedră limba şi literatura română

o prof. Adina Ionescu, profesor de limba şi literatura română

o prof. Oana Cozea, responsabil catedră limba franceză

o prof. Emilia Badea, profesor limba franceză

o prof. Daniela Badea, responsabil catedră limba engleză

o prof. Cristina Rusu, profesor de limba engleză

o prof. Andreia Sersea, profesor de limba engleză

o prof. Norica Răduţă, profesor de fizică

o prof. Mihaela Constantin, profesor de informatică

 

 

Persoană contact: prof. Corina Barbu, tel.0746168929, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

________________________________________________________________

Last Updated on Sunday, 20 March 2016 20:37
 

Parteneri


Primăria Municipiului Ploieşti

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova


Casa Corpului Didactic Prahova

Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploieşti

Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” Ploieşti
Asociaţia Alianţa Franceză Ploieşti

Palatul Copiilor Ploieşti

Centrul Judeţean de Cultură Prahova

Muzeul Judeţean de Artă Prahova "Ion Ionescu-Quintus"

FOTO CLUB PLOIEŞTI

Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Liceul Teoretic „Nichita Stănescu” Bucureşti

Şc.cucls. I-VIII „Nichita Stănescu” Baia Mare

Asociaţia Tinerilor din Liceul Nichita Stănescu„ATEENS”

Comitetul Reprezentativ al Părinţilor din Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”Ploieşti

Didactic.ro

StirilePrahova.ro

Campania SMILE 21

Calificativ.ro

Lume Buna

Unitati de invatamant partenere

 • Gimnazjum nr 2 Pińczowie, Poland

http://www.gm2.pinczow.com

 • OOU Kiril i Metodij, Prilep, Macedonia

kirilimetodija@yahoo.com

 • OU Pere Toshev, Dolneni, Macedonia
 • Liceul Teoretic “Gh. Asachi” Chişinău, Moldova

www.asachi.md

 • Yunus Emre İlköğretim Okulu, Turcia

www.nevsehiryunusemreioo.meb.k12.tr

 • Jaunjelgava Secondary School, Letonia

www.jaunjelgavasvidusskola.lv

 • Gymnasio of Zacharo, Grecia

http://gymnasioyacharos.blogspot.com

 • Liceul de Artă „Margareta Sterian” Buzău

http://liceuldeartabuzau.ro

 • Colegiul National „Barbu Stirbei” Călăraşi
 • Şcoala Generală „Nichita Stănescu” Baia Mare

http://scnichitasbaiam.scoli.edu.ro

 • Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava

cnprsv.ro

 • Colegiul Naţional "Ion Creangă" Bucureşti

http://cnion-creanga.ro

 • Liceul Pedagogic „D.Perpessicius” Brăila

http://licpedbr.licee.edu.ro/

 • Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea

http://mircea.unet.ro/

 • Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti

www.cn-caragiale.ro

 • Şcoala cu clasele V-VIII nr.11 Botoşani

http://no11botosani.scoli.edu.ro/index.html

 • Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Focşani

www.cnaic.ro

 • Grup Şcolar „Ovidiu Caledoniu” Tecuci

http://scoli.didactic.ro/grup_scolar_ovid_caledoniu_tecuci

 • Şcoala Generală nr.2 Târgu-Mureş

http://educatie.inmures.ro/despre-noi-scoala-gen-nr-2.html

 • Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” Galaţi

http://www.cnva.gl.edu.ro

 • Grupul Şcolar Agromontan „Romeo Constantinescu” Vălenii de Munte
 • Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara

http://www.cni-hd.ro

 • Colegiul Naţional "Ioan Slavici" Satu Mare

www.cnislavici.ro

 • Colegiul Naţional "Ion Maiorescu" Giurgiu

http://cnimgiurgiu.wordpress.com

 • Colegiul Naţional Stefan cel Mare” Suceava

www.cnstefancelmare.ro

Valid XHTML & CSS | Design by: LernVid.com